مدیران بی سواد بلای جان ایران می شوند

ساخت وبلاگ
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمزپرس؛ سرزمین کهن ایران هزاران سال پیش با بارور ساختن نهال فرهنگ و تمدن بعنوان مهد تمدن های بشتری شناحته شده است و سهم بسزایی در رشد و تحول انسان داشته است و تاریخ تمدن بیانگر نقش ارزنده ایرانیان در علوم و فنون است.

در سالهای گذشته اندیشه ورزان وخردمندانی در این سرزمین رشد و نمو یافته اند به گونه ای که بیشتر علوم و فنونی که در غرب مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت از کتب اندیشمندان ایرانی است و تاریخ شاهدی بر این مدعاست با افزایش تعداد اندیشمندان به حق می توان گفت آنها برای در اختیار گذاشتن علم و آگاهی خود در زمینه های مختلف شاگردانی را تربیت می کردند بر همین اساس اولین دانشگاه کشور بنام دانشگاه جندی شاپور بعنوان اولین دانشگاه تاریخ ایران و از نخستین دانشگاههای عملی جهان راه اندازی شد و از مهمترین مراکز آموزشی و تحقیقی دنیای آن زمان بود که تعدادزیادی دانشمند و پزشک در آن مشغول به تدریس، تحصیل و طبابت بودند.

در سالهای دور افراد در مکتب خانه به تعلیم و تربیت مشغول بودند اما به مرور زمان اکثر افرد جامعه به دنبال کسب علم و دانش اندوزی بودند به همین دلیل با گذشت زمان برای اینکه تحصیل و دانش اندوزی در انحصار طبقه خاصی افراد جامعه نباشد مدارس، دبیرستان و دانشگاه های محتلفی در سراسر ایران دایر شد به گونه ای که با گذشت سالهای متمادی شاهد دانشگاههای مختلف با عناوین متفاوت  از جمله دانشگاههای ملی، فرهنگیان، پیام نور، آزاد اسلامی، علمی کاربردی، جهاد دانشگاهی، دانشکده فنی و حرفه ای، دانشکده سما و ..... هری با اهداف و رویکردهای خاص خود پا به عرصه وجود گذاشتند.

ایران نیز با توجه به پیشرفت های روز افزون علم در جهان در راستای کسب علوم و فنون  در ایران نیز با  افزایش تعداد واحدهای دانشگاهی رشته های تحصیلی متنوعی در این دانشگاه پا به عرصه وجود گذاشتند و روز به روز بر تنوع رشته های دانشگاههای افزوده می شود.

افزایش تعداد و تنوع دانشگاهها و رشته های تحصیلی اگر با افزایش سطح اندیشه و آگاهی افراد همراه باشد نه تنها مضر نیست بلکه در راستای پیشرفت و توسعه کشور در زمینه های مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و.... مفید و اثر گذار است.

در برهه ای از زمان اکثر افراد برای افزایش اندوخته های دانش تحصیلات خود را درمقاطح تحصیلی بالاتر ادامه می دادند و البته شاهد پیشرفتهای بسیاری در زمینه های مختلف در کشور بودیم و اندیشمندان مختلفی جان خود را در راه دفاع ازرش های اسلامی و دستاوردهای جدید در کشور با ترور توسط دشمنان از دست دادند چون براساس شایستگی هی خود وارد دانشگاه شدند و ثمره این شایستگی در دستاوردهای علمی و فناوری آنها شاهد بودیم.

اما هرچه به سمت آینده حرکت می کنیم با وجود دانشگاههای مختلف که در جذب دانشجو با یکدیگر به رقابت می پردازند نه تنها سطح علمی کشور افزایش پیدا نمی کند بلکه شاهد افت علمی در کشور هستیم  اما آمارهای مختلفی از رتبه علمی در کشور ارائه شد به به گونه ای که مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در خصوص دستکاری در آمارهای علمی را هشدار دادند حال باید دلیل افت علمی را در دانشگاههایی که همچون قارچ در کشور سر برآورده اند جستجو کرد .

در دانشگاههای اولیه دانشجویان باید تمام کتاب ها را در یک ترم تحصیلی مطالعه می کردند و با آمادگی کامل در امتحانات شرکت می کردند و قطع به یقین می تووان گفت از سطح سواد خوبی برخوردار بودند اما در حال حاضر افراد با ثبت نام در برخی از دانشگاهها و پرداخت شهریه های سرسام آور دیگر علاقه ای به خواندن کتب ندارند و به جزوه های 10 صفحه ای اکتفا می کنتد و بر این عقیده اند چون شهریه های زیادی پرداخت می کنیم استاد موظف است که به همه دانشجویان بدهد.

با افزایش این رویه نه تنها این در زمینه ههای علمی رشد نخواهد کرد بلکه در آینده نه چندان دور وضعیت اسفناکی را رقم می زند زیرا افراد پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه از هیچ گونه صلاحیت علمی برخوردار نیستند و زمانی اوضاع حادتر می شود که این فارغ التحصیلان مدیران آینده کشور باشند هر چند هم اکنون در برخی از ادارات مدیرانی وجود دارند که تایپ  نامه ها و حتی پایان نامه های دانشگاهی خود را نمی توانند انجام دهند و به دیگران متوسل می شوند حال تصور کنید 10 سال آینده با وجود چنین مدیرانی آینده مملکت چگونه می شود آیا چنین مدیرانی که مدرک تحصیلی خود را در ازای پرداخت شهریه های هنگفت دریافت می کنند شایستگی نشستن بر مسند مدیریت و کشور داری هستند یاخیر؟

نکته جالب توجه این است که بیشتر دانشگاهها به جذب دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا تمرکز می کنند چون در اکثر دانشگاهها مقطع کاردانی و کارشناسی وجود دارد برای عقب نماندن از قافله جذب بیشتر در مقاطع تحصیلی همچنان در تلاش هستند گوی سبقت را از سایر دانشگاهها بربایند.

م. الف یکی از دانشجویان دانشگاههای استان در گفتکو با خبرنگار هرمزپرس با اشاره به نحوه انتخاب دانشگاه خود گفت: به این دلیل این دانشگاه را انتخاب کردم که چون نیازی نیست در طول ترم کل کتاب را مطالعه کنم بلکه با مطالعه جزوه اندک و حضور مستمر در کلاسها نمره قبولی خود را در پایان ترم بدست می آورم.

وی افزود:  بعد از اینکه در دانشگاه سراسری پذیرفته نشدم هیچ وقت به سمت دانشگاه پیام نور نرفتم و نمی روم چون تحقیق کردم که امتحانات پیام نور به صورت متمرکز برگزار می شود و در پایان ترم مجبور هستم کل کتاب را بخوانم.

این دانشجو اظهار کرد: در حال حاضر با تحصیل در این دانشگاه هیچ گونه دغدغه مطالعه ندارم چون در نهایت شب امتحان با خواندن جزوه کوچک به راحتی امتحانات خود را پاس می کنم و نیازی نیست از تفریحات خودم بگذرم.

منبع: http://www.dana.ir/news/962693.html


کتاب: جامعه شناسی خودمانی / حسن نراقی...
ما را در سایت کتاب: جامعه شناسی خودمانی / حسن نراقی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : sistaniran بازدید : 154 تاريخ : سه شنبه 3 بهمن 1396 ساعت: 14:19